Alles over lamellen overkappingen

Bij een overkapping met lamellen wordt er gebruik gemaakt van lamellen. Deze lamellen worden aan elkaar gekoppeld. Het materiaal wat gebruikt wordt voor de lamellen is meestal aluminium of hout. Deze lamellen kunnen tot wel 160 graden draaien om hun eigen as. De is bijzonder ten opzichte van de andere soorten overkappingen. Dit komt doordat het dak verstelbaar is. De lamellen kunnen het dak openen en sluiten. Het zijn opzichzelfstaande mechanische onderdelen. Verder is de lamellen overkapping een duurzaam product waar je jarenlang van kunt genieten. Met de lamellen overkapping kun je het dak optimaal gebruiken. Je kunt het op ieder moment van de dag aanpassen aan de weersomstandigheden.

Waarom een lamellen overkapping?

De lamellen overkapping kent verschillende voordelen. Een van de grootste voordelen is dat de lamellen overkapping volledig waterdicht is, mits de lamellen zijn gesloten uiteraard. Wanneer het slecht weer is en het regent, dan komt er geen water door de overkapping . Hierdoor is het mogelijk om buiten in de tuin te zitten wanneer het regent. In principe is de lamellen overkapping geschikt voor alle weersomstandigheden. Je kunt hierbij denken aan regen en aan de felle zon. Verder zorgt de lamellen overkapping voor optimaal comfort. Je kunt in de zomer heel de dag in de tuin zitten en genieten van de zon. Het nadeel van de zon is dat het niet heel de dag goed voor je is. Met de lamellen overkapping kun je blijven zitten en de lamellen dicht doen. De lamellen overkapping kan er ook voor zorgen dat de inval van het licht een bepaalde sfeer creëert op het terras. Je kunt namelijk de overkapping verstellen. Hierdoor kun je spelen met de hoeveelheid licht wat naar binnen komt.

Uitbreiding lamellen overkapping

Het is mogelijk om de lamellen overkapping uit te breiden. Dit kan bijvoorbeeld met glazen schuifwanden. Je kunt de schuifwanden plaatsen en genieten van je terras in bijvoorbeeld slechte weersomstandigheden. Aan de hand van de glazen schuifwanden, kun je beschermd worden tegen de wind.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *