Balkonhek voor de veiligheid

www.verasol.nl

Wanneer jouw huis een balkon heeft wordt er een balkonhek omheen geplaatst voor de veiligheid. Door het plaatsen van een hekwerk moet worden voorkomen dat er iemand valt. Daarom zijn er wettelijke veiligheidseisen gesteld aan de hoogte van het balkonhek. Ook de spijlen van een hekwerk vereisen een minimale afstand. Wanneer je huis wordt gebouwd weet het bouwbedrijf precies wat deze veiligheidseisen zijn. Maar als je het balkonhek gaat vervangen zul je je hierin moeten verdiepen. De minimale veiligheidseisen waaraan balkon hekwerk moet voldoen zijn;

  • Wanneer een gebouw maximaal 13 meter hoog is, moet het hek minimaal 1 meter hoog zijn
  • Is het gebouw hoger dan 13 meter dan moet het hekwerk 1,2 meter hoog zijn
  • In het hek 1 meter hoog dan mogen de spijlen 10 centimeter uit elkaar staan
  • Is het hek lager dan 1 meter dan mag de afstand groter zijn.

Bij een balkon hoort een mooi balkonhek of balustrade

Een ander woord voor balkonhek is balustrade. Heeft jouw huis een mooi balkon dan hoort daar ook een mooi hekwerk of balustrade omheen. Zoals gezegd is dit voor de veiligheid verplicht. Maar een mooi hekwerk zorgt ervoor dat je balkon er ook mooier uitziet. Je kunt natuurlijk een muur metselen, maar daarvoor heb je geen balkon. Een balkon heb je voor extra buitenruimte, voor je rust én voor het uitzicht. Kies voor een mooi balkonhek op maat. Het is verstandig om een bedrijf dat gespecialiseerd is in hekwerken het hek te laten maken én plaatsen. Zo weet je zeker dat jouw balkonhek voldoet aan alle veiligheidseisen. De professionals van het bedrijf zorgen ervoor dat alles netjes wordt afgewerkt en precies past bij de uitstraling van de rest van jullie huis. Voor vragen kun je altijd contact opnemen met de leverancier.

Steeds meer huizen hebben een balkon of dakterras

Zeker bij nieuwe huizen zie je steeds vaker een balkon of een dakterras. Dat is fijn want zo ontstaat er meer buitenruimte terwijl je toch geen tuin hoeft te onderhouden. Heeft men het over een Frans balkon dan worden daar deuren mee bedoeld die zijn voorzien van een hekwerk zodat je de deuren naar binnen kunt openslaan. Deze Franse balkons zijn vaak voorzien van een sierhekwerk. Zo ontstaat ook een kleine zitruimte. Je ziet dat de meeste balkons worden afgewerkt met een hekwerk. Er zijn balkonhekwerken verkrijgbaar die volledig van hout zijn gemaakt, maar je kunt ook kiezen voor een hekwerk in kunststof en zelfs van ‘glas’. Bepaal zelf wat bij je huis past, maar of je nu gaat voor een glazen afscheiding, een strak lamellen hekwerk of een spijlenhek, zorg ervoor dat je balkonhek altijd veilig is!

Wil jij ook een hekwerk voor je balkon of dakterras?

Heeft jouw huis een balkon of een dakterras en wil je een nieuw hekwerk of moet je het laten repareren. Dan kun je hiervoor het beste contact opnemen met vakmensen die al jarenlang ervaring hebben van hekwerken. Zij kunnen je adviseren en denken graag met je mee om tot de beste oplossing te komen. Dit betreft niet alleen de aanschaf maar ook de montage. Zo ben je er zeker van dat het balkon of het dakterras van jouw huis ook het mooiste hekwerk krijgt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *