Eiken panelen bieden een aparte uitstraling

Bij het inrichten moet er niet alleen gekeken worden naar de praktische zijde, maar moet het alles op den duur wel goed gaan uitzien. Panelen vervaardigd uit eikenhout bieden veel mogelijkheden en moet er wel gelet worden op de duurzaamheid van de geleverde panelen. Het hout hoeft niet speciaal behandeld te worden en ziet het er al onbewerkt prachtig uit. De aanwezigheid van noesten en kwasten in het hout kan niet voorkomen worden, maar moeten ze geen negatieve invloed hebben op de kwaliteit van het eindproduct.

Leverbaar in verschillende afmetingen

Voor het vervaardigen van meubels of voor gebruik in de bouw zullen er eiken panelen nodig zijn van verschillende afmetingen. Het is belangrijk om daarbij uit te kijken naar eiken panelen vervaardigd uit één stuk hout. Daarbij speelt vooral de dikte en breedte een grote rol. Voor brede panelen is het nodig om stukken hout met elkaar te verlijmen. Dat geldt ook voor de dikkere panelen (vaak meer dan 40 mm). De verlijming vindt plaats op een ingenieuze manier waardoor het eiken paneel sterk is en zonder problemen bewerkt kan worden. Zo worden er vaak tafelbladen vervaardigd uit eiken panelen, maar ook kasten en andere meubels.

Extra bescherming is soms wel nodig

Eikenhout is van nature goed bestand tegen vocht en wisselende temperaturen. Voor het verlengen van de levensduur is het echter wel aangeraden om het te behandelen met een laag lak of olie. Dat biedt gelijk de mogelijkheid om voor variatie te zorgen. Het regelmatig onderhouden van de eiken panelen moet daarna wel plaatsvinden en is het altijd beter om het hout niet te plaatsen op plekken waar het continu blootgesteld is aan vocht. Het hout waar de panelen mee zijn samengesteld is, wordt eerst kunstmatig gedroogd en geschaafd. Het laatste zorgt er wel voor dat bij het aanbrengen van een laklaag, de eiken panelen eerst lichtjes geschuurd moeten worden om een goede aanhechting mogelijk te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *