Kantoorplanten zijn een must have voor de ideale werkplek

Als u denkt aan een prettige werkomgeving waarin u comfortabel kunt werken zonder lichamelijke klachten dan denkt u misschien niet meteen aan kantoorplanten voor een gezonde en fijne werkomgeving maar niets is minder waar! Planten in kantoor zijn heel gezond. Daarnaast zijn planten natuurlijk helemaal hip!

Gezond werken met een slimme kantoorplant

Kantoorplanten dragen bij aan een schonere lucht uw kantoor. Planten zijn essentieel voor het welzijn van mensen en de kosten van aanschaf van kantoorplanten in uw kantoor betalen zich vrijwel altijd terug doordat luchtzuiverende kantoorplanten bijdragen aan de gezondheid van uw medewerkers. Kantoorplanten zorgen voor een betere lucht kwaliteit want ze halen diverse schadelijke stoffen uit de lucht en verminderen zo klachten zoals oogirritatie door droge lucht, astmatische klachten en/of longaandoeningen. Dit heeft een positief effect op ziekteverzuim.

Lekker aan de slag!

Kantoorplanten dragen bij aan een betere luchtvochtigheid en zorgen voor zuurstof. Een hogere luchtvochtigheid zorgt ervoor dat u zich prettig voelt en verbeteren de concentratie. Dus ook voor uw mentale gezondheid en positieve stemming zijn kantoorplanten echt aan te bevelen!

De populairste kantoorplanten met een luchtzuiverende werking zijn de Ficus robusta ook wel Rubberplant genoemd, de Varen, de Lepelplant en de Aloë Vera. De Ficus Alii is ook een goede keuze als u een kantoorplant op stam zoekt.

Sfeermakers

Als u iets zoekt dat makkelijk in de ruimte past is een hangplant zoals de Clorophytum ook een uitstekende keuze. Deze plant is zeer gemakkelijk in onderhoud maar is een heel effectieve luchtverfrisser omdat hij erg goed is in het verwijderen van schadelijke stoffen uit de lucht. Een hangplant neemt weinig ruimte in en daardoor ideaal als kantoorplant.

De prettige sfeer van de natuur in uw kantoor verminderd bovendien stress en werkt rustgevend. Kantoorplanten brengen uw kantoor tot leven en brengen veel sfeer. Werken in een omgeving waarin u zich thuis voelt verhogen de productiviteit. Daarnaast zorgt werken in een kantoor met kantoorplanten ook voor meer creativiteit.

Verzorging en onderhoud

Als u opzoek bent naar sfeer in uw kantoor zijn er veel prachtige kantoorplanten waar u uit kunt kiezen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Vrouwen Palm. Deze ziet er prachtig uit en behoud zijn donkergroene kleur. Hij reinigt de lucht en heeft weinig zonlicht nodig.

Naast de hierboven genoemde kantoorplanten is er natuurlijk nog veel meer keus. Om de juiste plant te kiezen is het belangrijk om ook rekening te houden met de verzorging van de kantoorplant. Er zijn diverse opties om het onderhoud zo gemakkelijk mogelijk te houden. Als u voor eenvoudig onderhoud kiest kunt u een kantoorplant kiezen die gekweekt is op hydrokorrels. Deze planten kunnen in een laag water staan en zullen niet verdrinken, hierdoor is het mogelijk om ze tussen de drie en zes weken water te geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *