Schimmel voorkomen in de badkamer doe je zo!

Bij het douchen komt veel waterdamp vrij, waardoor de hele badkamer glad is. Dit is een ideale plek voor schimmels om zich te vestigen. Het stinkt, ziet er vies uit en zorgt alleen maar voor meer vochtproblemen. Deze situatie wil je natuurlijk voorkomen. Daarom is het belangrijk om de badkamer geventileerd te houden. U kunt dit doen door het venster te openen, maar is dit de juiste aanpak? Het plaatsen van een badkamerventilator helpt schimmel en andere ongemakken beter te voorkomen. Hoe het precies werkt lees je in onderstaande blog!

Ventileren

Je eerste reactie kan zijn om een ​​raam te openen: frisse lucht komt binnen en de stoom verdwijnt. Zo werkt het helaas niet. Als het buiten kouder is dan binnen, komt er koude lucht naar binnen. Ook neemt deze de warme lucht in de badkamer niet op, waardoor condensatie optreedt. Het is dus het beste om de badkamer warm te houden: houd de deuren en ramen gesloten. Het openen van de ramen helpt niet om schimmelgroei te voorkomen. Je bent dus eigenlijk genoodzaakt om een ​​badkamerventilator te installeren.

Gebruik badkamerventilator

De oplossing is om een ​​badkamerventilator te installeren. Zet het op de plaats waar het vochtprobleem het ernstigst of het ernstigst is. Bijvoorbeeld boven de douche of het bad. Hierdoor kan vochtige lucht direct naar buiten worden afgevoerd. Dit kan condensatie in de badkamer verminderen en de kans op schimmel verkleinen. Het is onmogelijk om schimmel te voorkomen zonder een badkamerventilator: het zal blijven terugkeren. Het is daarom een ​​goed idee om mechanische ventilatie te installeren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *