Vloerverwarming elektrisch of ouderwetse vloerverwarming met waterleiding

Vloerverwarming is één van de meest prettige verwarmingswarmte in een woning. Dit komt omdat er geen luchtstroom ontstaat maar een constante warmte wordt uitgestraald. Hierdoor voelt de lucht niet droog en ontstaat er ook geen dwarreling met stofdeeltjes. Bovendien heb je geen last van die lelijke radiatoren die altijd in de weg hangen op plekken waar het niet uitkomt. Je profiteert wel van heerlijke warme voetjes ook al loop je over tegels of plavuizen. Voorheen werd vloerverwarming altijd aangelegd door middel van een buis waar warm water doorheen liep. Vandaag de dag kunnen we ook kiezen om de vloerverwarming elektrisch te laten werken.

Vloerverwarming elektrisch laten werken is de toekomst

Een vloerverwarming elektrisch laten werken, gaat eigenlijk hetzelfde als één die op water werkt. Alleen loopt er nu geen water door de vloerverwarming maar elektriciteit die warmte afgeeft. Dit heeft meerdere voordelen, echter is er wel één het meest belangrijk. Een vloerverwarming op water werkt namelijk meestal in samenwerking met een CV ketel die op gas is aangewezen. In 2050 wil Nederland geheel van het gas af zijn om de aarde te besparen. Een vloerverwarming op elektriciteit heeft geen CV ketel nodig en ook geen gas. De elektriciteit die voor de verwarming van de vloer nodig is zou ook opgewekt kunnen worden met bijvoorbeeld zonnepanelen om nog milieubewuster te werk te gaan.

Een ander voordeel van een elektrische vloerverwarming

Het aanleggen van een vloerverwarming geregeld op water is een behoorlijke klus. Deze klus moet geklaard worden voordat de vloer af is. De buizen waar het water doorheen stroomt worden namelijk in de vloer gestort. Bij het bouwen van een nieuwbouwwoning is dit geen enkel probleem, de vloer ligt toch nog open. Maar wanneer je later, in een bestaande woning besluit vloerverwarming aan te leggen is dit wel lastig. Je zult de gehele vloer moeten uithakken om de vloerverwarming erin te kunnen leggen. Vloerverwarming elektrisch is meer geschikt om aan te brengen in een bestaande woning. De mat waar de elektriciteit doorheen loopt is namelijk heel dun en kan op de bestaande vloer aangebracht worden in bijvoorbeeld een dun laagje egaline. Vervolgens leg je hierop de afdekvloer. Deze komt dan maximaal 2 cm omhoog.

Een aansluiting is voldoende en alleen een stopcontact nodig

Vloerverwarming elektrisch laten werken betekent ook dat je maar één aansluiting nodig hebt. Bij een vloerverwarming op water is dat anders. Daar moet het warme water ingevoerd worden en het afgekoelde water afgevoerd worden. Bij elektriciteit is dit niet het geval. De vloerverwarming op elektriciteit heeft dus enkel één aansluiting op een stopcontact nodig. Geen lelijke waterbuizen dus en bovendien is hierdoor de elektrische variant ook heel goed te gebruiken in kleinere afzonderlijke ruimten. 

Ben je benieuwd of de vloerverwarming die elektrisch werkt ook een oplossing is voor jullie woning? Kijk dan eens even op de website van de Vloerverwarmingstore. Vraag vrijblijvend een offerte op of bel met de vriendelijke klantenservice wanneer je meer informatie wenst te ontvangen over dit verwarmingssysteem.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *