Waar je op moet letten als je een eiken vloer in huis haalt 

Houten Vloer

De houten vloer is tijdloos en stijlvol. Met name een eiken vloer zien we nog altijd in allerlei vormen voorkomen. In woningen, in kantoorpanden, in oude huizen en in nieuwbouw. Het is dan ook een veelzijdig materiaal dat goed past in allerlei soorten interieurs. Want of je nu een industriële inrichting wil of vintage, het kan allemaal gecombineerd met eikenhout. Er zijn wel een aantal aandachtspunten om mee te nemen wanneer je kiest voor een eiken vloer.

Het type vloer

Je denkt nu wellicht: er is toch gewoon maar een vloer type, namelijk eikenhout? Nee, er worden talloze vloeren gemaakt van eikenhout. Zo kun je laminaat van eikenhout vinden maar ook parket, of massieve eikenhouten planken in je woning leggen. Elk heeft weer unieke eigenschappen. De uitstraling van het hout heb je in elke vloer maar de duurzaamheid, prijs en manier van leggen kan sterk verschillen per type.

Laminaat eikenhout

Laminaat dat van eikenhout is bestaat vaak uit een laagje eikenhout maar is ook gemaakt van andere materialen. Om de vloer steviger te maken wordt er bijvoorbeeld vaak een laagje kunststof toegevoegd. Zo heb je namelijk een sterke vloer die tegen een stootje kan maar toch ook die unieke uitstraling van eikenhout. Laminaat is echter niet volledig gemaakt van eikenhout wanneer dit zo gepresenteerd is. Vaak zitten daar dus meerdere lagen in welke niet allemaal van hout zijn.

Houten Vloer

Massief hout

Een massief houten vloer is prachtig en duurzaam maar ook duur. Het is de duurste versie als je kiest voor een eikenhouten vloer. Massief hout is ook lastiger te leggen maar dat betekent niet dat het onmogelijk is. Als je zelf niet zo handig bent dan kun je natuurlijk overwegen om dit uit te besteden aan een specialist.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.