Wat zijn droogbloemen?

Droogbloemen is een oude manier van bloemen houden, maar was tot voor kort niet zo populair. Tegenwoordig zijn ze weer helemaal weer in de mode, maar wat zijn droogbloemen nou eigenlijk? De naam zegt het eigenlijk al. Het zijn bloemen die gedroogd zijn. Het grote voordeel hiervan is dat ze lang houdbaar zijn, waardoor je lang kan genieten van je droogbloemen. Maar hoe zien ze eruit en kan je ze ook zelf maken?

Hoe zien ze eruit?

Droogbloemen zien er niet allemaal hetzelfde uit, het zijn technisch gezien niet eens allemaal echt bloemen. Onder de droogbloemen bevinden zich ook gedroogde granen zoals haver en tarwe. Ook zou je takken onder de categorie droogbloemen kunnen rekenen. Voor wie bang is dat droogbloemen er grijs en grauw uitzien, laten we die fabel dan maar snel wegnemen. Droogbloemen zijn bijna net zo kleurrijk als hun niet gedroogde varianten en mocht de wens daar zijn kunnen ze zelfs gekleurd worden om ze er nog levendiger eruit te laten zien. Ook zien ze er langer goed uit dan de verse variant. Op droogbloemen groothandel kan je zien dat er veel keus is en je dus goed moet zoeken voordat je een mooi bosje bijeen hebt gezocht. Misschien wel een leuk cadeau voor een aankomende verjaardag, of jubileum?

Hoe worden ze gemaakt?

Niet alle droogbloemen worden op dezelfde manier gemaakt. Je kan ze ondersteboven ophangen aan een waslijn in de buitenlucht , of je kan een bloem tussen de bladzijden van een dik boek stoppen. Deze manier van droogbloemen maken kan je alleen niet bij elke soort bloem toepassen, want sommige bloemen zijn niet geschikt om droogbloemen van te maken. Als je dus van plan bent om in de vakantie met de (klein)kinderen droogbloemen te gaan maken doe dan goed onderzoek naar welke bloemen geschikt zijn om tot droogbloemen te maken. Het is wel zo dat de manier waarop je ze maakt van invloed kan zijn in hoelang ze meegaan. Mocht de poging eventueel mislukken dan zijn er genoeg plekken te vinden waar de droogbloemen voor u worden gemaakt, zoals bij een eventuele  droogbloemen groothandel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.